Első óra: Megtanítjuk Önt kérdezni

Nincs is annál rosszabb érzés, amikor elhatározzuk, hogy építkezni szeretnénk, de nem tudjuk, hogy milyen kérdéseket kell feltennünk a tervezőknek. Ezért az első és legfontosabb, hogy tudjunk kérdezni.

Hogy is kell ezt elképzelni: Megtanítjuk, hogyan kell kiválasztani, megversenyeztetni egy tervezőt, milyen kérdéseket kell feltenni tervezés  fázisaiban, főleg a kezdeti fázisban. Szituációkat többször is átvesszük, „eljátsszuk” a lehetséges párbeszédeket. 

Második óra: Az ütemtervek és az
építészeti költségvetés kiírás szerepe

Megtanuljuk, hogy milyen a jó építőipari költségvetés, mit kell tartalmaznia. Kielemzünk több építőipari költségvetést, ahol tapasztalatot fogunk szerezni abban, hogyan kell megkülönböztetni a jó és a rossz költségvetést. Elkészítjük együtt az építkezésünk első pénzügyi és műszaki ütemtervét.
FIGYELEM Alapvető excel ismeret szükséges!

Harmadik óra: Kivitelező kiválasztás,
a kötelező kérdések

Megtanuljuk, hogyan válasszuk ki a kivitelezőt, miért szükséges legalább 5 helyről árajánlatot bekérni. Átbeszéljük a kérdések fontosságát, eljátszunk egy szituációt a kivitelezővel való tárgyalásról, amitől magabiztosak leszünk, ha élesben kell leülnünk tárgyalni.

Miért hasznos az oktatásunk ?

Segítünk a kezdeti lépésekben, hogy mi alapján válasszon tervezőt, milyen kérdéseket tegyen fel, illetve mi a tervek közötti különbség.

Megnézzük, hogyan kell kinézni egy építészeti költségvetés kiírásnak, hogyan kell belőle pénzügyi ütemtervet készíteni.

Segítünk a leendő kivitelezőnkkel való tárgyalásban. Átbeszéljük hogy milyen kérdéseket kell feltennünk a kóklerek kiszűrése érdekében.

A kezdeti lépés mindig nehéz, de velünk,
gyerekjáték lesz az indulás!
Gyakran ismételt kérdések
Szükséges bármilyen előképzettség a kurzus elvégzéséhez?

Nem kérünk semmilyen bizonyítványt, előképzettséget igazoló dokumentumot a tanfolyamok elvégzéséhez. Ha mégis valamelyik képzésünkhöz szükséges lenne előzetes tudásra, akkor azt a képzés ismertetőjében piros kiemeléssel feltüntetjük.

Habár minden képzésünk megvásárolható és elvégezhető iskolai előképzettség (régen OKJ) nélkül is, azonban az ott megtanulható alapok lehet, hogy hiányozni fognak egy technikai képzésünk esetén.

Kiállításra kerül a tanfolyamok elvégzése után Oklevelet vagy Tanúsítványt?

Olyan gyakorlati tudást adunk át, amit oklevél nélkül is hasznosítani tud az építkezése során, ezért külön Oklevelet vagy Tanúsítványt nem állítunk ki.

Meg kell adnom a számlázási adatokat, ha nincs vállalkozásom ?

Nekünk mindenképp kell számlát küldenünk, így magánszemélyként is meg kell adni az ehhez szükséges adatokat.

Milyen fizetési módok vannak ?

A kurzus előtt díjbekérőt állítunk ki, amit átutalással tud kiegyenlíteni.

Pénzvisszafizetési garanciát vállalunk ?

Amennyiben nem volt megelégedve a kurzusunkkal és megindokolja röviden, abban az esetben IGEN